• 03
  • 04
  • 02
  • 01

Aktuality

Kurz Vyrob si své víno zahájen

Přijímáme přihlášky pro další školní rok 2025/2026.

Informace ke kurzu

Přihláška

22 Plakt KURZ VSSV S LOGEM VF

Střední vinařská škola Valtice, příspěvková organizace

Sobotní 116, 691 42 Valtice, IČO 606 80 318       

č. bank. účtu: 1381936359/0800    

Zřizovatel : Jihomoravský kraj, se sídlem v Brně, 601 82,  Žerotínovo náměstí 3/5

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., web. - stránky: www.svisv.cz                   

tel./ fax.: 519 352 594/ 519 352 221                                               

 

                                             Přihláška na kurz Vyrob si své víno – 4. běh

(školní rok 2024/2025)

(odborný - žážitkovo-naučný kurz)

Celé jméno:

Datum narození:  

Adresa bydliště:

Telefonické spojení:

E – mail:

Číslo účtu:

Kurzovné: Přesnou částku ještě nevíme, v předchozím běhu byla Kč 15.000,-, ale vzhledem k inflaci budeme nuceni cenu zvýšit, věříme, že nijak dramaticky. Cena bude upřesněna nejpozději do konce června 2024. (zahrnuje vše, včetně plné penze a ubytování, v případě, že si chcete ubytování sehnat sami, nebo jste místní, popř. dojíždějící, je možnost Vám fakturu vystavit za cenu bez ubytování a bez snídaně)

 

Kurz bude probíhat o víkendech se zahájením v pátek v 18°° a ukončením v neděli ve 12.30 hodin:

Způsob platby: Fakturou do dne splatnosti

(splátku kurzovného lze rozdělit do několika splátek)                                 

Vyplněné a podepsané přihlášky zasílejte, prosím, na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Dne 12. 10. 2022 se 4. AB se svojí učitelkou českého jazyka PhDr. Petrou Manišovou vydala do hodonínského Domu kultury zhlédnout divadelní představení Divadla Radka Brzobohatého Přelet nad kukaččím hnízdem z pera amerického autora, představitele beat generation, Kena Eltona Keseyho. 

Dům kultury byl zcela zaplněn a herci tak mohli předvést svůj hrací orchestr v plné parádě. A že se jim to povedlo, dokazovaly slzy v očích našich studentů v samém závěru představení a stand-up ovation celého vyprodaného sálu.

p

p2

p1

 

Vinobraní - fotky ke stažení zde

Fotky z Valtického vinobraní 2022 ke stažení zde :) https://eu.zonerama.com/romanpencak/Album/8972758?fbclid=IwAR0AcEMPx_f_bVqqbFoKj-Xs8QylHfdXGThaO4XNbj01rfxzwUj2VnGUds8

Na praxi v Riscle

 

Během těchto dvou týdnů, od 19. - 30. 9. 2022, si troufnu říct,  jsme viděli opravdu kus světa. Od letu letadlem až k Atlantskému oceánu. Všechno to začalo přistáním v Toulouse, odkud jsme se dostali do našeho zázemí v Riscle. Už první den jsme zjistili, že se můžeme cítit jako angličtí bohové, protože, když jsme spustili anglicky trochu, tak hleděli jak Louis de Funès ve filmu Četník a mimozemšťané. První dva dny jsme se seznamovali s novým prostředím, kde nás provázel a měl na starosti jejich hlavní enolog Nikolas. Vstřícně se nám věnoval a vysvětlil všechno, co nás zajímalo a ještě trochu víc. Jelikož jsme byli ve Francii a zvláště na jihu, tak jsme se dostali do styku s převážně červenými víny, kdy jsme zpracovávali hrozny, a ty poté přesunuli do nádrže, kde probíhala fermentace a zároveň se hrozny macerovaly na slupkách, aby budoucí víno získalo vyšší barvu, aroma a mnohem zajímavější chuť díky tříslovinám, které se uvolní z peciček a slupky.

Tak jak ubíhal čas, začlenili jsme se do běhu vinařství a dělali všechny úkony, které byly potřeba. Blížil se pátek a my vyrazili na víkend k místní rodině. Naše náhradní maminka byla akčního typu, takže po hodině, co jsme dorazili, sotva jsme zjistili, kde je záchod, vzala nás do Château Ravignan a Perquie. Tady v tomto zámku vyráběli lihovinu jménem Armagnac, typický nápoj pro oblast Gaskoňsko. Měli jsme prohlídku s menší ochutnávkou, při které nám popisovali, jak se Armagnac vyrábí. S naší novou rodinou nám v paměti zůstalo mnoho zážitků, jak už od prohlídky zámku, přes wellness, pochoutek z divočáků, jelenů až k pompéznímu výletu na pobřeží Atlantického oceánu, kdy jsem si aj v duchu juchl radostí, že jsme dostali možnost se dostat na takovou stáž. Po pohodovém a odpočinkovém víkendu nás čekalo loučení s Francouzskou rodinou a návrat do práce a poznávání.

V pondělí ráno jsme se vrátily do Riscle a šli zpět do práce. Během tohohle týdne se událo spoustu věcí.Například jednomu pánovi se podařilo rozbít dvě pumpy,rozlít několik litrů vína.Kdy presem rozrazil dvířka u tanku a v hale se objevilo rudé moře.Naše pohledy na tu spoušť byly dostačující,ale to bychom nebyli my, kdybychom k tomu nic neřekli.Pojďme se radši povídat o těch pozitivních zážitcích.Ve středu jsme se zúčastnili degustace tradičních francouzských vín.Čtvrtek byl pro nás prakticky poslední den ve Francii,protože další den nás čekal odlet z Toulouse zpět do Prahy.Navštívili jsme opravdu velké gravitační vinařství,kde vyráběli vína z odrůd, které si sami vyšlechtili.Taky jsme konečně pořádně potrápili naše peněženky.Nakoupili jsme ne-úplně levná červená vína.Samozřejmě jsme vína před tím ochutnali a zhodnotili. Po návratu z gravitačního vinařství nás čekal nejhorší úkol dne, a to balení našich kufrů. Páteční ráno jsme rychle posnídali a vyrazili jsme směr Toulouse.Na letiště jsme dorazili okolo deváté hodiny.Po odbavení zavazadel už jsme jenom čekali na naše letadlo do Prahy a těšili se domů. .Byly to opravdu jedny z nejlepších zážitku a jsem rádi,že se zrovna nám naskytla taková příležitost a jsem si jistý, že bychom litovali, kdybychom tenkrát naší paní učitelce řekli „my nikam letět nechceme”.

Za oba účastníky zahraniční stáže v partnerské škole v Riscle ve Francii - Matěj Hykl, 4.A

fr2

fr4

fr5

fr6

fr7
fr8
fr9
fr10

Adaptační pobyt v Jeseníkách

 

V úterý 6. 9. 2022 se čtyři třídy prvních ročníků vydaly se svými třídními učitelkami – Ing. Jitkou Chromečkovou, Ing. Květou Charuzovou, Mgr. Martinou Forejtníkovou, Mgr. Renatou Kopřivovou – metodikem prevence a výchovnou poradkyní na třídenní výjezdní adaptační pobyt do Jeseníků.

Na místě nás přivítalo krásné, teplé, slunečné počasí, stany a výborný oběd. Po obědě se všech 78 žáků rozdělilo do svých tříd a začalo to pravé seznamování vedené lektory ISNA – MSE®, z. s. Účast lektorů na adaptačním kurzu byla za podpory Jihomoravského kraje. Již v pozdním odpoledni bylo zřejmé, že tento akt proběhl úspěšně, neb tváře všech zúčastněných byly krásně rozesmáté. V deset večer nás svlažil něžný a velmi krátký déšť, aby nás následující den opět přivítalo slunečné a teplé počasí. V odpoledních hodinách se třídy začaly chystat na večerní show s názvem „Vinařka hledá talent!“, která se moc povedla a za to dík všem zúčastněným 😊.

Ve čtvrtek 8. 9. 2022  jsme se po snídani sbalili, zhodnotili, že adaptační kurz se vyvedl, že naplnil stanovené cíle a vyrazili na cestu domů.

                                                                                                                                                           

 

ad3

ad4

ad5

ad6

ad7

ad8

ad9

ad10

ad2

Střední vinařská škola Valtice,
příspěvková organizace

Sobotní 116, 691 42 Valtice

  • Identikátor školy 
    REDIZO / IZO: 600 014 177 / 110 251 059
  • Právní forma: příspěvková organizace
  • IČO / DIČ: 606 80 318 / CZ 606 80 318
  • Spojovatelka: 
    519 352 402, 519 352 583, 519 352 594
  • info@svisv.cz

edookit