• 03
  • 02
  • 01
  • 04

Aktuality

Mezinárodní seminář

Střední vinařská škola Valtice, příspěvková organizace

pořádá tradiční dvoudenní akci:

Odborný mezinárodní seminář, který se koná 14.2.2022 v Centru Excelence, na téma Šlechtění a využití interspecifických odrůd.

Přednášející: Doc. Ing. Miloš Michlovský, CSc., Ing. Jiří Sedlo, CSc., Ing. Vít Rucki a Ing. Martin Vajčner.

Odborný seminář bude pokračovat další den, 15.2.2022, akcí pro studenty středních odborných škol - tradiční soutěží v řezu révy vinné.

Pozvánka a program semináře

Plakát

Obrovský úspěch našich "Podnikatelů" - pojedou do Štrasburku!

Naši studenti pojedou do Štrasburku! Pod vedením učitelky Mgr. Ludmily Marcinčákové založili studentskou firmu, která vyrábí "Valtické sušenky", současně se zapojili do soutěže JA TOP LOGO a vyhráli v rámci krajského kola na plné čáře nejen za logo, ale také za promo video, které můžete zhlédnout na přiloženém odkazu níže. Jedná se o studenty prvního ročníku nástavbového oboru Podnikání. Obrovská gratulace! Děkujeme za nádhernou reprezentaci naší školy a přejeme mnoho štěstí i do celostátního kola! 

Tohle nám přišlo mailem.

S velkou radostí Vám oznamujeme, že logo a promo video produktu Vaší JA Studentské firmy zvítězilo v krajském kole soutěže JA TOP LOGO!

Co Vás dále čeká?

Automaticky postupujete do národního kola soutěže JA TOP LOGO, ve kterém se Vaše logo utká s dalšími vítěznými logy z ostatních krajů České republiky. 

V současné chvíli startuje hodnocení postupujících log v národním kole nově složenou odbornou porotou.

Jako vítězové krajského kola se můžete těšit na návštěvu Evropského parlamentu ve Štrasburku pod záštitou europoslankyně Martiny Dlabajové

https://jaczech.org/novinky/posts/2022/january/v%C3%BDsledky-sout%C4%9B%C5%BEe-top-logo/

 

Soutěž rodičovských vín

Do této soutěže mohou vína přihlásit sami výrobci po přihlášení (registraci) na www.elwis.cz nebo po domluvě a předání vzorků přes pověřené studenty SViŠ. Důležité informace k popisu vína: odrůda, ročník, zatřídění a obsah zbytkového cukru (přibližný – suché, polo…).

Vzorek 2 láhve.

Hodnotící komise se budou skládat jak z odborných degustátorů a vinařů, tak i studentů, kteří jsou aktivní ve vinařské sféře. Hodnocení vín se uskuteční 16. 2. 2022 a bude probíhat standartně bodovacím systémem Elwis ve spolupráci s Národním vinařským centrem.

Vzorky lze přihlašovat od 5. 1. 2022 – 31. 1. 2022

Přihlášené vzorky vín byly původně určeny k ochutnávce v rámci pořádaného plesu dne 25. 2. 2022, který se bohužel vzhledem k vládním nařízením konat nebude. O ochutnávku a vyhlášení výsledků však zájemci ochuzeni nebudou. Vína budou pro veřejnost vystavena k ochutnání při tradičním konání  Dne školy SViŠ Valtice 11. 6. 2022.

Děkujeme všem vinařům za poskytnuté vzorky vína a slibujeme, že budou pečlivě ohodnocena.

Sběrné místo: Střední vinařská škola Valtice, p.o., Sobotní 116, 692 42

Kontaktní údaje:

Ing. Lubomír Varga

Tel: 723 880 502

soutrodiovskchvn21

Střední vinařská škola Valtice,
příspěvková organizace

Sobotní 116, 691 42 Valtice

  • Identikátor školy 
    REDIZO / IZO: 600 014 177 / 110 251 059
  • Právní forma: příspěvková organizace
  • IČO / DIČ: 606 80 318 / CZ 606 80 318
  • Spojovatelka: 
    519 352 402, 519 352 583, 519 352 594
  • info@svisv.cz

edookit