Nejlepší slivovice v kraji
V neděli 1. září 2019 na Mendlově náměstí v Brně, v zahradě Augustiniánského opatství, v rámci hlavního programu krajských Jihomoravských dožínek převzal ředitel Střední vinařské školy ve Valticích, příspěvkové organizace Ing. Tomáš Javůrek z rukou hejtmana Jihomoravského kraje Ing. Bohumila Šimka ocenění a certifikát za 1. místo v soutěži Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2019 s právem užívat označení ZLATÁ Chuť jižní Moravy na školní výrobek Slivovoce 2018 v kategorii Alkoholické nápoje. Druhé místo obsadila Meruňkovice 2018 rovněž ze školní pálenice Střední vinařské školy ve Valticích.
Regionální agrární komora Jihomoravského kraje je vyhlašovatelem a organizátorem této soutěže v Jihomoravském kraji, kdy ve spolupráci s partnery - zejména s Ministerstvem zemědělství ČR a Státním zemědělským intervenčním fondem, Jihomoravským krajem, Mendelovou univerzitou v Brně, Veterinární a farmaceutickou univerzitou Brno, Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, Státní veterinární správou, Agrární komorou ČR, Potravinářskou komorou ČR, Krajským informačním střediskem pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje, ale i dalšími jsou garanty úrovně, kvality, objektivity a dalších pozitivních kritérií celé akce.
Cílem soutěže je podpora malého a středního podnikání v regionech a zároveň snaha pomoci spotřebitelům v orientaci při vyhledávání kvalitních regionálních potravin s dohledatelným producentem – výrobcem. Cílem je přesvědčit spotřebitele, že u potravin není důležitá pouze cena, ale také jejich kvalita, čerstvost a původ.